Un produs Blogger.

joi, 2 ianuarie 2020

Există un adevăr general pe care fiecare l-a înțeles și ți-l poate explica la orice oră din zi sau noapte, asta dacă are chef. De regulă nu are chef.
Fiecare propoziție pe care o spunem aparține unei religii. 90% din timp îl petrecem în interior. Realitatea e doar o cărămidă în construcția noastră interioară. Unde suntem de fapt când suntem aici?
Două nopți m-am uitat la o lună plină care se reflecta în fereastra clădirii de vis-a-vis. A treia noapte mi-am dat seama că e un bec.
Să ne imaginăm că într-adevăr vom fi judecați. Miliarde de suflete vor veni la judecata finală. Ni se va explica unde am greșit și care ar fi fost varianta corectă. Sau variantele corecte. Cineva va fi ținut toată această arhivă emoțională.
Să ne imaginam o sală de cinema cu o sută de locuri. Vom fi invitați să ne așezăm și să urmărim cele o sută de filme. Nu e întâmplător faptul că suntem în această sală de cinema și nu în alta. Toată lumea e construită din săli de cinema ca aceasta. În multe din aceste filme avem o apariție accidentală. Traversăm o stradă, așteptăm lângă o clădire, ridicăm un obiect căzut, poate urcăm într-un tren și în tren fiind îi privim pe ceilalți sau ne uităm pe fereastră. Ce greutate au aceste lucruri? De ce au fost reținute?

  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP